02.Enumeration Process Enumerator & Supervisors Assessments Exam Quations Answer



01.What is enumeration?.

(A).The process of interviewing people and recording or listing the information on survey forms is enumeration. 

(B).Enumeration is a complete, ordered listing of all the items in a collection.

(C).Both A and B

(D).Survey aimed at providing a population count of households/ household size/average income of the family.

Answer:-Both A and B


Q2. What is an enumeration survey?.


(A) .Survey aimed at providing a population count of households/ household size/average income of the family. 

(B) .A survey run in the month after each Census.

(C) .A study of every unit, everyone or everything, in a population. 

(D) .A subset of units in a population, selected to represent all units in a population of interest.

Answer :-Survey aimed at providing a population count of households/ household size/average income of the family.



Q3. What is Post Enumeration Survey?.

(A). A survey run in the month after each Census.


(B).A term commonly used in mathematics and computer science to refer to a listing of all of the elements of a set.

(C). A survey that can be conducted after every 2 years.

(D).None of them

Answer :-
(D).None of them


Q4. What is an Enumeration Block?.
 

(A).A study of every unit, everyone or everything, in a population. 

(B).The region ie; the cities or towns which are to be covered in the survey are divided into small areas. 

(C). A data type, and you can use them to create sets of constants for use with variables and properties.


(D). A group of enumerators.
 

Anaswer:-(B).The region ie; the cities or towns which are to be covered in the survey are divided into small areas. 


Q5. What is a Census?.

(A). A symbolic name for a set of values.
 

(B). A subset of units in a population, selected to represent all units in a population of interest.
 

(C) A complete, ordered listing of all the items in a collection.
 

(D) A study of every unit, everyone or everything, in a population.
 

Answer :-(D) A study of every unit, everyone or everything, in a population.
 

Q6. What is a Sample?.


(A) The region ie; the cities or towns which are to be covered in the survey are 


(B)divided into small areas which are called as enumeration blocks.
 

 (C)A complete, ordered listing of all the items in a collection.

(D) A subset of units in a population, selected to represent all units in a population of interest.


 A term commonly used in mathematics and computer science to refer to a listing of all of the elements of a set.
3


Q7. Enum is a _________.

(A) A symbolic name for a set of values.


(B) Complete Enumeration


(C) Study of every unit.


(D) Set of 300 households.


Answer :-
(C) Study of every unit. 


Q8. The different communication skills are .

(A) Reading and Writing


(B) Speaking and Listening


(C) A and B


(D) Monitoring and Assessing


Answer :-
(C) A and B


 Q9. What is Social Perceptiveness.

(A) Actively looking for ways to help people.


(B) Being aware of others' reactions and understanding why they react as they do.


(C) Ability to understand or share feelings or attitudes of others.


(D) None of them


Answer :-
(B) Being aware of others' reactions and understanding why they react as they do. 

Q10. What is Empathy?.

(A) Ability to judge the situation based on logic and wisdom.


(B) Ability to understand or share feelings or attitudes of others.


(C) Adjusting actions in relation to others' actions.


(D) Understanding the implications of new information for both current and future problem-solving and decision-making
 

Answer :- (B) Ability to understand or share feelings or attitudes of others.

Post a comment

0 Comments