03.Census, House Holds & Establishments Economic Census Enumerator & SupervisorsAssessments Exam Quations Answer

www.merainternetgyan.in

Q1. Is House and Establishment Listing Schedule the main schedule in Economic Census?.

  (A) Yes

 (B)No 

 (C)Could be

 (D)None of these

Aanswer :- (A) Yes

 
Q2. The establishment is a unit situated in a single location. Is this statement correct? .

(A) Yes

(B) No 

(C) Could be

(D) None of these

Answer :-(A) Yes


Q3. What is an Agricultural Establishment?.

(A)Production of oil

(B) Production of Goods 

(C) Production of Toys

(D) Production of Household items

Answer :-(B) Production of Goods. 


Q4. How do you define a Household?.

(A)Persons usually living together and taking meals from common kitchen
(B) Persons usually not living together
(C)Person staying alone
(D) None of these

Answer:- (A)Persons usually living together and taking meals from common kitchen


Q5. Is a Foreign national considered as member of a household?.

(A)Yes

(B) No

(C)Could be

(D) None of these

Answer :-(B) No


Q6. Are barracks of military and paramilitary forces people counted as household?.

(A) No

(B) Yes

(C) Could be 

(D) None of these

Answer :-(A) No


Q7. Are Under-trial prisoners in jail included in household survey?.

(A) No

(B) Yes 

(C) Could be

(D) None of these

Answer:-(A) No


Q8. Is Household living in open or road side, pavements counted in household listing of Economic Census?.


(A) No
(B) Yes
(C) Could
(D) None of these 

Answer :-(A) No


Q9. Are Orphanages, Nari Niketans listed under household?.

(A) No

(B) Yes 

(C) Could be 

(D) None of these

Answer :-(A) No

Q10. Census town is an area with population above 5000 persons. Is the statement correct?.

(A) Yes 

(B) No 

(C) Could be 

(D) None of these

Answer:-(A) Yes

Post a comment

0 Comments