06.. Mobile App Economic Census Enumerator & SupervisorsAssessments Exam Quations Answer



Q1. Can we do these surveys even without mobile.

(A) FALSE


(B) TRUE


Answer :- (A) FALSE


Q2. Which version of Android must you have for yourself to download a mobile application.

(A) Android 4.0


(B) Android 5.0


(C) Android 3.0


(D) None of Above


Answer :-
(B) Android 5.0


 Q3. Who to Identify Cencus House Number .

(A) From List 


(B) From Superviosor


 (C)Auto Generated 


(D) None of Above


Answer :- (C)
Auto Generated  


Q4. What are the basic information you need to fill for geographical area?.
(A) State and district name Auto filled 


(B) state,district, city, ward name Auto filled


(C)  state,district, city, ward, Pin code and UFS block name Auto filled 


(D) Except for Pin Code & UFS Block – all data will be pre-filled
 

Answer :-(D) Except for Pin Code & UFS Block – all data will be pre-filled

Q5. How to give you the number of household in your area.

(A) Auto Populated 


(B) through Enumerator 


(C) through Supervisor 


(D) None of Above


Answer -
(A) Auto Populated 


 Q6. What are the options available in the drop down of the Ownership of Establishment.
 
(A) Household and Establishment 


(B) Residential and Commercial


(C) Commercial and household


(D) Residential and household

Answer :- (B) Residential and Commercial 


Q7. Fruit seller,driving an auto-rickshaw (own), selling clothes on a bicycle, Food cart are the example of -----------------.
(A) Inside House


(B) Fixed stucture inside House 


(C) Without Fixed Structure Outside House


(D) None of Above


Answer :-
(C) Without Fixed Structure Outside House


 Q8. Tuitions, stitching clothes at home for selling,making pickles for selling are the example of ----------------.

(A) Inside House 


(B) Fixed stucture inside House 


(C) Without Fixed Structure Outside House


(D) None of Above


Answer :- (A) Inside House 



Q9. The nature of economic activity is divided into how many parts.

(A) 5


(B) 6


(C) 4



(D) 3


Answer :-
(B) 6Q


10. The nature of economic activity is divided into how many parts.

(A) 1)Primary, 2)Manufacturing, 3)Electricity,Gas & Water Supply


(B) 1)Primary, 2)Manufacturing, 3)Electricity,Gas & Water Supply, 4)Construction


(C) 1)Primary, 2)Manufacturing, 3)Electricity,Gas & Water Supply, 4)Construction, 5)Trading 


(D) 1)Primary, 2)Manufacturing, 3)Electricity,Gas & Water Supply, 4)Construction, 5)Trading , 6)Services


Aanswer :-
(D) 1)Primary, 2)Manufacturing, 3)Electricity,Gas & Water Supply, 4)Construction, 5)Trading , 6)Services

हेल्लो दोस्तों कैसे हो आप सब, आप लोग भी यदि किसी exam की तयारी कर रहे होंगे तो हमें निचे comment बॉक्स में comment करके जरुर बताये | दोस्तों हम आपको लिए नए नए सामान्य ज्ञान इस blog में डालते रहते है ताकि आप किसी भी exam की तयारी कर सकते है | दोस्तों यदि आप लोगो को ये सामान्य ज्ञान अच्छे लगे तो प्लीज हमें निचे comment box में comment करके जरुर बताये और हा इस सामान्य ज्ञान को अपने दोस्तों और Social Media जैसे Facebook, Whatsapp, Twitter आदि में Share जरुर करे ताकि सभी लोग तक ये सामान्य ज्ञान पहुच सके |
||धन्यवाद आपका दिन शुभ हो ||

Post a comment

0 Comments