04.Soft Skill Economic Census Enumerator & SupervisorsAssessments Exam Quations Answer


Q1. Which of the following forms of communication is the most basic form of communication?.
 

(A) Written Communication

(B) Verbal Communication


(C) Non Verbal Communication


(D) Listening


Answer :-(B) Verbal Communication



Q2. Communication is a two-way process, in which the sender sends a __________ to the receiver..
 

(A) Message

(B) Note


(C) Feedback


(D) Communication


Answer :-
(A) Message


 Q3. Behavioral Skills have so many qualities like -.

(A) Conversational 


(B) Frank


(C) Friendly in nature 


(D) All


Answer :-(D) All 


Q4. Quantitative data involves facts and figures and numbers..

(A) True
 

(B) FALSE

Answer :-
(A) True 


 Q5. Critical thinking ,persuasion, Monitoring is a part of Motivational Skill ?.

(A) True


(B) FALSE


Answer :-
(A) True 


Q6. How to deal with Individuals and people in a group?.

(A) Personal traits like charisma, self-confidence, dedication, decisiveness, optimism, perseverance, high level of energy and passion for his/her work will attract interviewee.


(B) Irrespective of the caste, religion and gender, every person should be considered equally.


(C) As a enumerator, one should campaign for the services under CSC and make the villagers aware of what we offer and its benefits.


(D) All


Answer :-
(D) All


 Q7.    _________ is the first step of listening..

(A) Reading 


(B) Writing 


(C) Hearing 


(D) Speaking


Answer :-
(C) Hearing


Q8. characteristics of Social Skills are -.

(A) Emotionally Mature 


(B) Carries an empathetic attitude 


(C) Social Perceptiveness


(D) All



Answer :-
(D) All 

Q9. A good Enumerator should posses these communication skills.

(A) Reading and Writing


(B) Listening and Speaking


(C) Only Speaking


(D) All


Answer :-
(D) All


 Q10. Can knowledge of local language plays any role during survey?.

(A) Yes, without knowing local language Enumerator cannot speak to the people.


(B) No, Enumerator can show them the written questions.


(C) No, Enumerator can ask the people to record their answers


(D) None


Answer :-
(D) All

हेल्लो दोस्तों कैसे हो आप सब, आप लोग भी यदि किसी exam की तयारी कर रहे होंगे तो हमें निचे comment बॉक्स में comment करके जरुर बताये | दोस्तों हम आपको लिए नए नए सामान्य ज्ञान इस blog में डालते रहते है ताकि आप किसी भी exam की तयारी कर सकते है | दोस्तों यदि आप लोगो को ये सामान्य ज्ञान अच्छे लगे तो प्लीज हमें निचे comment box में comment करके जरुर बताये और हा इस सामान्य ज्ञान को अपने दोस्तों और Social Media जैसे Facebook, Whatsapp, Twitter आदि में Share जरुर करे ताकि सभी लोग तक ये सामान्य ज्ञान पहुच सके |
||धन्यवाद आपका दिन शुभ हो ||

Post a comment

0 Comments